Menu

Nieuws: Spektakelkoor in MegatheaterstukDe voorbereiding voor het theaterspektakelstuk "De nacht van de vier koningen" op 30 april en 1 en 2 mei is volop in gang. Zo ook voor het koor dat tijdens de drie uitvoeringen in verschillende scènes meedoet. Dit eenmalige spektakelkoor is speciaal voor dit doel samengesteld uit verschillende koren. Voor een deel zijn het zangers van de Euphonion Singers.

Degenen die de Euphonion Singers vaker gehoord hebben, weten dat dan bijzondere koorzang en uitstraling verwacht kan worden. Maar een belangrijk aandeel van het spektakelkoor bestaat ook uit het nieuwe Kamper popkoor Vox Five. Die naam zal velen onbekend in de oren klinken, en dat klopt ook, want Vox Five is een geheel nieuwe verschijning in de Kamper korenwereld. Dit nieuwe popkoor is eind vorig jaar opgericht, en heeft nog maar net een naam gekozen. Verder maken ook een aantal zangers van het popkoor Watzup uit Wezep en van Ventura deel uit van het spektakelkoor.

De popkoren Fox Five en Watzup bestaan nog maar enkele maanden. Dit zal de eerste keer zijn dat ze zich, weliswaar niet onder hun eigen naam, maar als deel van het Spektakelkoor, aan het publiek zullen manifesteren. Het zit er dik in dat de bijdrage van het koor aan het gebeuren één van de grote verrassingen kan worden. Uit een totaal van zo'n 250 zangers (zie foto) zullen er per uitvoering 80 zangers en spelers een bijdrage leveren aan het KOV-Oranjespektakel op de Nieuwe Markt.

Het koor wordt uiteraard in zo'n spektakelstuk niet alleen ingezet om te zingen. Ook in diverse andere scènes zullen de zangers, maar dan in een andere rol, meedoen in het grote geheel. Het ziet er naar uit dat het in allerlei opzichten met recht een mega-theaterspektakel wordt.
 
Terug naar het overzicht