Menu

Nieuws: Stormloop op nieuwe popkoren

De Stentor \ Regio \ NW Overijssel

WEZEP/KAMPEN - Dat er op de Veluwe en in Kampen een markt was voor een popkoor, hadden Hennie van Beek en Danielle Schuiling wel ingeschat, maar dat het zo storm zou lopen komt als een complete verassing. Inmiddels hebben zich meer dan 150 amateurzangers gemeld, die zijn verdeeld over twee koren.

Eentje repeteert in Coelenhage Wezep en de ander in de Riette in Kampen. " En er komen wekelijks nog weer mensen bij", zegt Schuiling. "Volgens mij heeft dat te maken met de vele christelijke koren in de regio. Het enige alternatief op dit moment zijn de shanty- en piratenkoren."

De 'zangwortels' van Van Beek en Schuiling liggen bij het bekende gospelkoor Euphonion Singers van de Wilsumer dirigent Anton Jansma. "We wilden wel eens wat anders. Toen we het er met Anton over hadden bood hij spontaan aan om twee popkoren op te richten, om zo een grote regio te kunnen bedienen" , aldus Schuiling.

De twee koren, waarvoor nog geen namen verzonnen zijn, krijgen een soort LAT-relatie met elkaar. "In principe zijn het twee onafhankelijke koren, maar we studeren wel hetzelfde repertoire in. Op die manier kunnen we eventueel bij grote evenementen gezamenlijk optreden. Er is nog een voordeel: wie een repetitie in Wezep mist, kan 'inhalen' in Kampen en andersom. De Wezepse tak repeteert op de oneven maandagen en de Kamper afdeling op de even dinsdagen." Het repertoire van het koor is uiteraard popmuziek. "Dat kan van alles zijn, van de jaren zestig tot nu. Op dit moment oefenen we bijvoorbeeld 'This is the life' van Amy MacDonald."

Omdat de leden in principe slechts eenmaal in de twee weken repeteren, is er een hypermodern foefje bedacht. De leden krijgen per e-mail een audiobestandje (mp3'tje) toegestuurd, zodat ze hun partij 'onder de douche of onderweg in de auto' alvast kunnen oefenen. Desondanks zal het eerste optreden van de popkoren nog even op zich laten wachten. " Het instuderen van een repertoire kost nu eenmaal tijd", zegt Schuiling, " maar we hopen in het voorjaar ons gezicht te laten zien. Overigens kunnen we nog best nieuwe leden gebruiken, vooral mannen. Een maximum is er niet. Desnoods formeren we een derde koor erbij."
 
Terug naar het overzicht