Menu

Nieuws: Verslag jubileumconcert

Op 28 juni 2014 was het dan eindelijk zover, het jubileumconcert van popkoor WatZUP in partycentrum Coelenhage.

In oktober 2013 bestond het koor vijf jaar, maar door het plotselinge vertrek van haar muzikaal leider ontstond een onzekere periode over de voortzetting. Gelukkig dienden zich al vrij snel een tiental kandidaten aan om de muzikale leiding over te nemen. Na enige gesprekken werd Tim van Dorst uitgenodigd om een proefrepetitie te verzorgen. Direct werd duidelijk dat hij de goede snaar bij het koor wist te raken en een enthousiaste uitwerking op het koor had. Tim heeft vanaf april op geheel eigen wijze met een aantal nieuwe arrangementen en een duidelijke visie het koor op een nieuwe koers gezet. Het jubileumconcert was dan ook zijn eerste optreden met het popkoor.

Na de opening van het concert door het popkoor met ‘You’ve got a friend’ werd een gastoptreden verzorgd door Marloes van Ommen. Zij zong een nummer met het koor en twee eigen nummers. Tevens zong ze in een duet met Tim van Dorst ‘Man in the mirror’. Na het dankwoord aan Marloes werd haar bijdrage afgesloten met een gezamenlijk nummer ‘Rehab’.

Vervolgens werd het concert voortgezet met een aantal oudere nummers uit het repetoire, zoals ‘Love of my life’ van Queen en ‘Rolling in the deep’ van Adele.
Na de pauze werden een aantal wat oudere, maar ook nieuwe popnummers uit het repertoire gebracht. Waarbij ‘Son of a preacherman’, met Hennie van Beek als solist en ‘Happy’ van Pharell Williams zeker de hoogtepunten van de avond waren. We kunnen terugkijken op een geweldig geslaagde avond, met louter positieve reacties vanuit de goed gevulde zaal. Het is Tim van Dorst gelukt om de groep in drie maanden tijd klaar te stomen voor dit optreden, geweldig ! Door de inbreng van Jan Wentzel was de geluidskwaliteit zodanig dat een goede balans ontstond tussen muziek en zang.

Na afloop van het concert was er voor de koorleden en hun partners een afterparty in een van de andere zalen van Coelenhage, waar onder het genot van een hapje en drankje teruggekeken werd op deze bijzondere avond.

Fotoalbum: Concert in Coelenhage


 
Terug naar het overzicht