Menu

Nieuws: Popkoor WatZUP zet zich in voor open dag zorg

Op zaterdag 17 maart zet popkoor WatZUP uit Wezep zich belangeloos in voor de open dag van de zorg. In de revalidatiezaal van ziekenhuis St Jansdal te Harderwijk zal het koor tussen 11.30 uur en 15.30 uur drie optredens verzorgen van elk een half uur. Zingen draagt bij aan een goede gezondheid doordat het de weerstand verhoogt en goed is tegen stress (blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Frankfurt). De leden van het popkoor ervaren dit zelf al ruim 3,5 jaar en willen dat goede gevoel tijdens de open dag overbrengen op de bezoekers van het ziekenhuis.

Popkoor WatZUP is eind 2008 opgericht en bestaat uit ruim 60 leden afkomstig van de Noordwest-Veluwe, in de leeftijd van 20 tot 70 jaar. Het koor zingt vijfstemmig: sopranen, hoge en lage alten, bassen en tenoren. Het repertoire varieert van rustige ballads tot stevigere rocknummers en van de jaren zestig tot nu. Tijdens de optredens in Harderwijk zal een groot deel van het repertoire ten gehore worden gebracht en worden bezoekers uitgenodigd mee te doen. Zo kunnen ze zelf ervaren hoe gezond zingen is; zingen stimuleert de ademhaling en daarmee de bloedsomloop en geeft daarnaast gewoon een lekker gevoel.

De optredens van WatZUP in het ziekenhuis vinden plaats tussen 11.30-12.00 uur, 13.15-13.45 uur en 15.00-15.30 uur. Mensen die ge´nteresseerd zijn in het popkoor maar niet aanwezig kunnen zijn tijdens de open dag, zijn ook van harte welkom tijdens de tweewekelijkse repetities in partycentrum Coelenhage te Wezep. Er is nog ruimte voor nieuwe leden.
 
Terug naar het overzicht